Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби
Необходими продукти:
- 700 грама прясно зеле
- 300 грама бекон
- 1 глава лук
- 1 морков
- 200 грама печурки
- 2 домата
- 2 супени лъжици олио
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на дребни парчета, изпържете ги в 2 супени лъжици олио, като в началото на процеса котлонът да бъде силен, а след това намалете температурата.
Главата лук обелете и нарежете на полукръгчета, моркова превърнете в дълги недебели парчета. Изсипете зеленчуците при бекона, след това прибавете гъбите, накълцаното на сламки зеле и нарязаните на дребни кубчета домати. Затворете тенджерата с капак и задушете до готовност продуктите. Сложете сол и черен пипер на вкус.
Зелето се получава сочно и много вкусно!
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Салата от аспержи с бекон и яйце
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Пилешки рулца в бекон на фурна
- Лучени гофрети с бекон и кашкавал
- Немска топла салата от картофи с бекон, масло и копър
- Налагайте зелеви листа с мед върху ставите с коксартроза
Коментари към Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби