Задушени спанак и киселец в чесново масло
Необходими продукти:
- 200 грама спанак
- 200 грама киселец
- 3 счукани скилидки чесън
- 50 грама масло
- 1/2 лимон
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете спанака и киселеца, отстранете грубите твърди части. Отрежете кората на лимона, като се постарайте да получите дълга тънка лента, която след това нарежете на сламки по дължина.
Разтопете маслото в голям тиган, добавете счукания чесън и цитрусовите парченца. Приготвяйте 1 минута, тогава сложете листата киселец и спанак. Докато се задушават, обръщайте от двете страни с помощта на щипка. Необходими са около 3 минути, за да омекнат. Щом това стане, подправете и сервирайте веднага.
Може да поднесете като предястие или гарнитура към месо, птици, риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
СИНУМАРК капсули * 10
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
ЧИСТ НОС капсули * 60 ЕСПАРА
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЕВКАЛИПТ пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Пригответе си нискокалоричен чипс от спанак
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Боб на фурна с домати и спанак
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Коктейл от спанак, ябълки и лимон
- Салата от спанак с козе сирене, орехи и дресинг с мед, лимон и горчица
- Спаначена запеканка с ориз и кашкавал
Коментари към Задушени спанак и киселец в чесново масло