Задушени картофи с кренвирши и зеленчуци
Необходими продукти:
7 - 9 средни картофа
1 глава лук
1 морков
1/2 или 1 чушка
1 супена лъжица доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица мащерка
1/2 чаена лъжица лют червен пипер
4 кренвирша
копър
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите, лука и чушката на едри кубчета, които запържете в 1 - 2 супени лъжици олио за около минута. След това добавете обелените и едро нарязани картофи, сложете подправките.
Разтворете доматеното пюре в 3 супени лъжици вода и го изсипете при останалите продукти. Разбъркайте добре, затворете съда с капак и оставете всичко да се задушава на среден огън. Разбърквайте периодично.
15 минути по-късно добавете нарязаните кренвирши и нека ястието се приготвя още 5 минути.
Поднесете гозбата, поръсена с копър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Картоф
- Маринован лук, печен на барбекю
- Ползи и вреди на червения лук
Коментари към Задушени картофи с кренвирши и зеленчуци