Домашна пилешка пастърма с чесън и мед
Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
1 супена лъжица морска сол на 1 литър вода
За маринатата:
1 чаена лъжица пушен червен пипер
1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1 чаена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Измийте добре гърдите. Може да отстраните кожата, ако предпочитате.
Разтворете солта във водата и сложете месото. Нека престои така 2 часа.
Направете марината от счукания чесън, червения пипер, индийското орехче, зехтина и меда.
С нея намажете пилешкото от всички страни.
Сложете подходяща форма във фурната и включете да загрява при 250 градуса. Когато се сгорещи достатъчно, поставете гърдите в съда и запечете за 15-17 минути.
След това изключете фурната, но не я отваряйте. Оставете месото вътре за 8-10 часа.
Когато извадите, пастърмата ще бъде готова. Нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: rutxt.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешко филе в сос от бяло вино с гъби
- Пилешко филе с кашкавал и майонеза
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Пуешки шницел с пилешко
Коментари към Домашна пилешка пастърма с чесън и мед