Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Домашна майонеза с печен чесън

Домашна майонеза с печен чесън

Домашна майонеза с печен чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава чесън
  • 2 яйчни жълтъка със стайна температура
  • 2 супени лъжици червен винен оцет
  • щипка сол
  • 100 милилитра зехтин
  • 100 милилитра олио
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 200 градуса и увийте чесновата глава с алуминиево фолио.
  • Печете в продължение на 30 минути, отстранете фолиото и оставете чесъна да се охлади.
  • В дълбок стъклен буркан смесете зехтина с олиото.
  • В малка купа разбийте яйчните жълтъци с оцета и солта.
  • Добавете 1 супена лъжица от яйчената смес в буркана и пасирайте за кратко. Повторете с останалото количество, като спазвате пропорцията до гъст и гладък крем.
  • Обелете печения чесън и добавете скилидките в буркана. Отново пасирайте.
  • Подправете чесновата майонеза със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
  • Прехвърлете в съд с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник.

Приятен апетит!

Снимка: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиИсторияХранене при...ДиетиБотаника