Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Баклава с шамфъстъци и канела

Баклава с шамфъстъци и канела

от 04 ное 2013г.
Баклава с шамфъстъци и канела - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

500 грама брашно

1 чаена чаша топло мляко

50 грама разтопено масло

1 яйце

щипка сол

 

За плънката:

300 - 350 грама обелени шамфъстъци

250 грама пудра захар

 

За сиропа:

1 чаена чаша захар

1 чаена чаша вода

50 грама масло

смляна канела

Начин на приготвяне:

Тестото

Пресейте брашното, направете вдлъбнатина в него и налейте млякото, сложете яйцето, маслото, солта. Замесете еластично тесто, покрийте го веднага с влажна кърпа и го оставете така.

Плънката

Смелете с помощта на блендер шамфъстъците заедно с пудрата захар.

Сиропа

Разтопете в подходящ съд маслото, към него добавете захарта, канелата. Когато захарта се разтопи, налейте водата и изчакайте всичко да заври.

Идва ред да "сглобите" баклавата.

Разделете тестото на парчета и всяко от тях разточете много тънко, почти до прозрачност. След това намажете с разтопено масло и поръсете с плънката от орехи и пудра захар. Сега ще ви трябва тънка дълга пръчка (подобна на тази за китайска храна). Навийте тестото с пълнежа като руло около нея, свийте клечката от двата края така, че да се получи "гъсеница" и след това я извадете. Прищипете краищата. Направете тази процедура и с останалото тесто. Така приготвените "кифлички", подредете в тава, подмазана с масло. Сиропът разделете на 3 части. С едната полейте баклавата и я сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна. След 20 минути добавете втората част и печете още 40 - 45 минути. А 5 минути, преди да извадите десерта, полейте с останалото количество.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Млечен десерт панакота с мед и шамфъстъци Млечен десерт панакота с мед и шамфъстъци
  • Карамелизирани мандарини с канела и шамфъстъци Карамелизирани мандарини с канела и шамфъстъци
  • Баклава чийзкейк Баклава чийзкейк
  • Здравословни бонбони от ядки и фурми Здравословни бонбони от ядки и фурми
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИОХЕРБА ПАСТА ОТ ШАМФЪСТЪК 200 г
26.30лв. / 13.45 €

БИОХЕРБА ПАСТА ОТ ШАМФЪСТЪК 200 г

АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
13.30лв. / 6.80 €

АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл

НУРС ИНСТАНТНО, БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ ОТ ДИВ ШАМ ФЪСТЪК 350 г
23.80лв. / 12.17 €

НУРС ИНСТАНТНО, БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ ОТ ДИВ ШАМ ФЪСТЪК 350 г

ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
2.44лв. / 1.25 €

ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г

ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
7.50лв. / 3.83 €

ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

Коментари към Баклава с шамфъстъци и канела

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Баклава с шамфъстъци и канела
    www.framar.bg 
    на 30 October 2025 в 04:04
    Коментирайте "Баклава с шамфъстъци и канела"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Баклави и сиропирани сладкиши
  • Шамфъстък - полезни и вредни свойства
  • Отслабване с мед и канела
  • Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Канелено дърво, Канела
  • Полезни свойства на канелата
  • Ябълков сладкиш с грис
  • Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Портокалово реване с грис
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Как да намалим мазнините по лицето сиКак да намалим мазнините по лицето си

Как да намалим мазнините по лицето си

от 29 окт 2025г.Прочети повече
В проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекариВ проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекари

В проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекари

от 29 окт 2025г.Прочети повече
Петточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолизаПетточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолиза

Петточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолиза

от 29 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 8 дни, 13 часа и 14 мин.

Клиниката по дерматология на ВМА - безплатни консултации ноември 25 - атопичен дерматит

преди 8 дни, 20 часа и 3 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще празнувате ли Хелоуин тази година?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Полезни свойства на канелата Полезни свойства на канелата

Полезни свойства на канелата

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Канелено дърво, Канела Канелено дърво, Канела

Канелено дърво, Канела

от 30 ное 2022г. Прочети повече
Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил

Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил

от 10 май 2021г. Прочети повече
Канела - Вълшебната подправка за отслабване и контрол на кръвната захар Канела - Вълшебната подправка за отслабване и контрол на кръвната захар

Канела - Вълшебната подправка за отслабване и контрол на кръвната захар

от 22 яну 2021г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АНТИДЕКУБИТАЛНА ВЪЗГЛАВНИЦА AURALINE 55*35*11/7 - LEKV651/1

АНТИДЕКУБИТАЛНА ВЪЗГЛАВНИЦА СЛЕД ОПЕРАЦИЯ НА ГЛУТЕУС BBLINE/LEKFBBL

АНТИДЕКУБИТАЛНА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА ОБРЪЩАНЕ TURNLINE FLEX/LEKFTURN

АНТИДЕКУБИТАЛНА ВЪЗГЛАВНИЦА ТРИЪГЪЛНА REFLUXLINE/LEKFRFLX

КРЪВОСПИРАЩ СПРЕЙ FERSTA BLOOD STOP 60 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30 % 25 мл ХИГИТЕСТ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 16:04:34

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30 % 25 мл ХИГИТЕСТ

Коментар на: Лили от 29 окт 2025г. в 15:48:12

ЛЕВОКСА таблетки 500 мг * 7 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 15:38:43

ПРОБИЕН ГАСТРО капсули * 20 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 15:37:35

ПУЛСЕТ таблетки 40 мг * 14

Коментар на: Ангел Г. от 29 окт 2025г. в 15:34:17
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival