Хрупкави бутер сладки с пюре от тиква, мед и канела
Необходими продукти:
- 300 грама пюре от тиква
- канела според вкуса ви
- 1-2 чаени лъжички течен мед
- 400 грама бутер тесто
- 1 разбит жълтък за намазване
- кристална захар за поръсване
- форми за сладки по избор
Начин на приготвяне:
В купа сложете тиквата, добавете канелата и меда. Разбъркайте до получаването на еднороден крем и охладете. Разточете тестото, изрежете форми и ги намажете с крема.
Внимателно слепете тестените изрезки, подредете ги в тава, застлана с незалепваща хартия. Глазирайте бутерките с разбит жълтък и поръсете с кристална захар.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете за 20-25 минути, охладете и подредете в плато. Поднесете и се насладете на вкуса и аромата.

Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: iatethewholething.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни коледни сладки
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Снежни коледни сладки без печене
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
Коментари към Хрупкави бутер сладки с пюре от тиква, мед и канела