Трицветни шоколадови бисквитки

Необходими продукти:
- 400 грама млечен шоколад
- 100 грама черен шоколад
- 100 грама бял шоколад
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки парченца трита вида шоколад, без да ги смесвате.
Всеки вложете в отделна купичка и разтопете или на водна баня, или в микровълнова (като внимавате да не прекалите със загряването, защото в този случай се образуват твърди частици шоколад).
Застелете 3-4 големи тави с хартия за печене. Сложете на купчинка 2 чаени лъжици от млечния шоколад, за да направите хълм, висок около 5 сантиметра. Направете няколко такива купчинки, за да напълните тавите. Следва да сложите по една чаена лъжица черен и бял шоколад и с клечка да смесите леко трита вида шоколад, като целта е да останат на ивици, а не да се комбинират напълно.
Леко чукнете тавата в плота, за да се премахнат всички балончета, които може да са образувани в шоколадовите "бисквитки".
Оставете да се охлади шоколада в по-хладна стая, а не в хладилник. След като се втвърдят след около 1-2 часа може да ги съхранявате в плътно затворена кутия на хладно до 1 седмица.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Без какво не могат жените?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Трицветни шоколадови бисквитки