Топли сандвичи с кроасан и гъби

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 500 грама гъби, нарязани
- 12 мини кроасана без пълнеж
- 3 чаени чаши бейби спанак
- 1 1/2 чаена чаша сирене Грюер, настъргано
- 8 яйца
- 2 чаени чаши прясно мляко
Начин на приготвяне:
Намазнете тавичка с мазнина по избор.
В зехтина изпържете гъбите, докато покафенеят за около 6-8 минути.
Докато те се готвят. разрежете кроасаните през средата, за да се получат от тях питки за сандвич, като внимавате да не ги разрежете до края.
Напълнете ги с малко спанак и сирене (като запазите 1/2 чаена чаша от него) и ги подредете в тавата с отрязаната чат нагоре.
Разпределете гъбите между кроасаните.
В купа разбийте яйцата с млякото и подправете със сол и черен пипер. Полейте кроасаните с яйчната смес и поръсете отгоре с останалото сирене. Приберете в хладилник, увити в найлоново фолио, за минимум 15 минути, а най-добре за една нощ. Свалете найлоновото фолио. Покрийте с алуминиево и печете на 190 градуса в предварително загрята фурна за около 20 минути. След това махнете фолиото и допечете за още 25-30 минути до златиста коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Вкусни идеи за весели сандвичи
- Бутер кроасани с шунка и кашкавал
- Топли зеленчукови сандвичи с яйце
- Хрупкави сандвичи с яйце, шунка и кашкавал в гофретник
- Детски сандвич Пеперуда
- Пудинг от кроасани със сусам, стафиди и сметана
- Бързи бутер сандвичи
- Сандвич от арабски хляб с печени тиквички и месо
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Пълнен сандвич с чушки, шунка, сирене и яйце
Коментари към Топли сандвичи с кроасан и гъби