Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън

Необходими продукти:
- 750 грама риба (по избор)
- 200 грама ориз
- 5 супени лъжици олио
- 2 скилидки чесън
- 500 грама домати
- 50 милилитра бяло вино
- 2 глави лук
- връзка магданоз
- сол, мащерка, черен пипер и майорана на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го половин час с подсолена вода.
Сгорещете олио в тиган и изпържете ситно нарязания лук. След това прибавете накълцаните чесън, магданоз и част от доматите (200 грама, може да замените с доматено пюре на вкус).
Изсипете и ориза при зеленчуците, налейте чаша вода и затворете съда с капак. Ако е необходимо, периодично доливайте вода, за да може продуктите да се задушават, а не да се пържат.
Когато оризът е почти готов, отцедете го от течността, върнете обратно в тигана, добавете останалите домати, налейте виното, овкусете с подправките и върху ориза сложете почистената и нарязана сурова риба.
Затворете с капак и оставете ястието да се задушава до готовност (още 20 минути).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001eda.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Учени: Златните рибки помнят събития случили се преди 5 месеца
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Риба в медена марината с чесън на фурна
Коментари към Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън