Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки с кашкавалено-гъбен сос

Питки с кашкавалено-гъбен сос

от 12 фев 2019г., обновено на 14 фев 2019г.
Питки с кашкавалено-гъбен сос - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 300 грама брашно
  • 180 милилитра вода (топла)
  • 1/2 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 5 грама суха мая
  • 20 милилитра олио + 10 милилитра за намазване
  • 1 жълтък за намазване

За соса:

  • 1 глава лук
  • 120 грама гъби по избор
  • 70 грама заквасена сметана
  • 1/3 връзка копър
  • 1/3 връзка зелен лук
  • 250 грама кашкавал
  • олио
  • подправки на вкус


Начин на приготвяне:

В топлата вода разтворете маята и захарта, оставете за 15-20 минути на топло, след което добавете солта и 20 милилитра олио.

Замесете меко тесто, което трябва да втаса и да се удвои. Тогава го разделете на 12 равни части, всяка разточете тънко, придавайки овална форма. Намажете ги с малко олио и навийте на рула.

Подмажете с олио форма с диаметър 24 сантиметра, покрийте дъното с хартия за печене и подредете рулцата по краищата. Изчакайте 30 минути, за да втасат, а междувременно направете соса-плънка.

Нарежете ситно гъбите и лука, изпържете ги в малко растителна мазнина и охладете. Тогава прибавете настъргания кашкавал, сметаната, подправки по избор, сол на вкус и накълцания зелен лук.

Когато питките втасат втори път изсипете кашкавалено-гъбената смес в средата на съда. Намажете тестото с жълтък и поставете формата за 20-25 минути във фурната на 180 градуса. Точното време за печене зависи от уреда ви.

Резултатът е безумно вкусен.

питки

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Картофена пита с гъби и лук Картофена пита с гъби и лук
  • Как да съхраняваме печурките - част 1 Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Пържени гъби със сметана и лук Пържени гъби със сметана и лук
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Питки с кашкавалено-гъбен сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Питки с кашкавалено-гъбен сос
    www.framar.bg 
    на 17 October 2025 в 09:13
    Коментирайте "Питки с кашкавалено-гъбен сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Полската сърнела
  • Рулца от тортила питка с апетитка
  • Бяла сърнела
  • Тутманик
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Цветни рулца от тортила питки
  • Полска печурка, Червенушка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Гъби портобело
  • Ливадна виолетка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Какви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезонКакви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезон

Какви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезон

от 16 окт 2025г.Прочети повече
Бактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от АлцхаймерБактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от Алцхаймер

Бактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от Алцхаймер

от 16 окт 2025г.Прочети повече
ЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчкиЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчки

ЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчки

от 16 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Истини и митове за лъчелечението - говорят специалистите на КОЦ – Пловдив

преди 2 дни, 42 мин.

УМБАЛ „Свети Георги“ с безплатни ваксини срещу COVID-19 и ДТК за бременни през есенно-зимен сезон 25/26

преди 7 дни, 19 часа и 54 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИОКЕЪР КОМПЛЕКС МАГНЕЗИЙ И КАЛЦИЙ капсули * 90

БИОКЕЪР МУЛТИ МИНЕРАЛЕН КОМПЛЕКС 15 мл

БИОКЕЪР КОМПЛЕКС КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60

МАГНЕГРАФ таблетки * 60

БИОКЕЪР КУРКУМИН КОМПЛЕКС капсули * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФРАКСИПАРИН инжекционен разтвор 0.3 мл * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 17:41:46

ФРАКСИПАРИН инжекционен разтвор 0.3 мл * 10

Коментар на: Станимира Тодорова от 16 окт 2025г. в 17:29:38

СЕРАЗА таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 17:01:57

ПАНЦЕФ таблетки 400 мг * 10 АЛКАЛОИД

Коментар на: Ирена Младенова от 16 окт 2025г. в 16:48:57

СЕРАЗА таблетки * 30

Коментар на: Петя от 16 окт 2025г. в 16:35:56
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival