Пилешка патладжанена мусака с чушки

Необходими продукти:
- 750 грама патладжани, нарязани на кръгчета
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 850 грама пилешко месо от бут, нарязано на кубчета
- по 1 зелена и червена чушка, нарязани на тънки пръчици
- 1 глава лук, нарязан на тънки филийки
- 2 меки домата, нарязани
- 2 нарязани скилидки чесън
- 1 1/2 чаена чаша доматен сос
- 2 супени лъжици сушен риган
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и подредете патладжана в тава, намазана с малко мазнина. Опечете ги за 15-20 минути, като ги обърнете веднъж в средата на готвенето.
Междувременно изпържете пилешкото в 2 супени лъжици зехтин, заедно със зеленчуците и чесъна. Гответе на части, за да придобие месото златиста коричка - за около 5 минути. Върнете всичко в тигана и добавете доматената паста и ригана. Задушавайте за 10 минути, докато сосът започне да се сгъстява.
В тава сипете останалия зехтин и започнете да сглобявате мусаката, като започнете с патладжана, за да покриете дъното. Отгоре сложете месната смес и покрийте с още един пласт патладжан. Покрийте с фолио и печете 30 минути.
В края по желание може да поръсите със сирене по избор и да запечете, за златиста коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: woolworths.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
Коментари към Пилешка патладжанена мусака с чушки