Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пикантен италиански колбас Ндуя

Пикантен италиански колбас Ндуя

от 28 фев 2019г.
Пикантен италиански колбас Ндуя - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 килограм мазно свинско месо (бекон, например)
  • 1 килограм свинска мас
  • 1 килограм микс от смлени люти чушки, подправени само със сол и оцет
  • 90 грама сол
  • 1/4 литра червено вино
  • 4 колагенови обвивки за колбас или добре почистени естествени черва (осолени)

Начин на приготвяне:

Накиснете обвивката за 5-10 минути във вода, ако използвате колагенова.

Ако имате естествени черва следвайте няколко стъпки:

  • измийте ги добре от солта;
  • накиснете ги за от 15 минути до 1 час в чиста вода;
  • напълнете няколко пъти червото с чиста вода, за да подпомогнете на еластичността му.

Нарежете месото на достатъчно малки парченца, за да могат да минат през уреда за мелене на месо. Смелете го два пъти, за да се получи възможно най-кремообразна текстура.

Комбинирайте месото, чушката и маста. Посолете и добавете виното и разбъркайте добре. Оставете сместа да си почине 30 минути.

Пригответе се да напълните колбаса. Преминете с влажна кърпа по дължина на обвивката и в единия край направете възел.

Напълнете наденицата и направете друг възел в края. Продължете по същия начин, докато направите всичкото количество месо. Ако някъде в месото се образуват въздушни балончета, може да ги спукате с игла.

Изсушете деликатеса на хладно в изба с добър въздушен поток на температура 10-15 градуса. Всяка сутрин отваряйте прозорец, а през нощта го затваряйте, правете това в продължение на 2 седмици (циркулацията на въздуха ще предотврати образуването на влага и "лош" мухъл".

Изсушаването на месото отнема много време, за всеки килограм са нужни 6 седмици сушене, т.е. за 3 килограма колкото е посочена в рецептата, за необходими 18 седмици за изсушаването. Ще разберете, че колбасът е готов, когато придобие бяла плесен отвън, а месото стане тъмно червено.

Може и да опушите месото на ниска температура, като го правите веднъж на две седмици през целия период на сушенето.

Колбасът е много лют и се използва традиционно за мазане или за топинг на пици и спагети.

ндуя

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: cucinato.ca
Снимки: bbcgoodfood.com; gustini.de

Още по темата:
  • Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
  • Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
  • Вегетариански колбас от нахут Вегетариански колбас от нахут
  • Домашен пилешки колбас с чесън и желатин Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пикантен италиански колбас Ндуя

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пикантен италиански колбас Ндуя
    www.framar.bg 
    на 18 June 2025 в 22:58
    Коментирайте "Пикантен италиански колбас Ндуя"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
  • Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
  • Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
  • Соя
  • Вегетариански колбас от нахут
  • Шунка
  • Картофен колбас с лук
  • Пица на тиган с картофен блат
  • Картофена пица с колбас и зеленчуци
  • Наденички в царевично тесто
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 5 дни, 6 часа и 41 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 5 дни, 13 часа и 42 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 9 дни, 5 часа и 59 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 10 дни, 5 часа и 25 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 12 дни, 10 часа и 48 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 12 дни, 13 часа и 4 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 13 дни, 9 часа и 42 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 15 дни, 1 час и 17 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Соя Соя

Соя

от 02 апр 2024г. Прочети повече
Шунка Шунка

Шунка

от 15 дек 2019г. Прочети повече
Консумирането на преработени меса може да влоши състоянието на хората с психични разстройства Консумирането на преработени меса може да влоши състоянието на хората с психични разстройства

Консумирането на преработени меса може да влоши състоянието на хората с психични разстройства

от 17 апр 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СНБ ГУАВА СКРАБ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО 300 мл

КОЗМЕТИЧЕН ВАЗЕЛИН 30 мл ДЖАНКАР

ОРАЛЕН ДУШ B.WELL УСТНА ХИГИЕНА TH-917 64057

АДАПТЕР ЗА ЕЛ.АПАРАТ B WELL TH-75 64038

АДАПТЕР ЗА ЕЛ.АПАРАТ B WELL MED-51 64037

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТРАМАДОЛ КОМБО таблетки 37.5 мг / 325 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 14:32:12

АГНЕС таблетки * 60 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 14:28:07

ТРАМАДОЛ КОМБО таблетки 37.5 мг / 325 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Ния от 18 юни 2025г. в 14:21:04

АГНЕС таблетки * 60 ФОРТЕКС

Коментар на: Яна от 18 юни 2025г. в 12:44:04

КВАМАТЕЛ табетки 40 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:27:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival