Пастет от рачешко месо и синап
Необходими продукти:
- 200 грама масло
- 1 чаена лъжица семена тъмен синап
- 2 чаени лъжици къри на прах
- щипка пипер кайен
- кората и сокът на 1 лимон
- 400 грама рачешко месо - може от консерва или предварително сготвено
- 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици листенца кориандър, наситнени
Начин на приготвяне:
Разтопете 125 грама от маслото и към него прибавете синапа, кърито, кайен пипера.
Свалете от котлона и сложете в купа. Добавете лимоновия сок и кора, месото от рак, лука и кориандъра. Посолете на вкус.
Разпределете сместа в няколко малки купички (като за крем карамел) и приберете във фризер за 10-15 минути.
През това време разтопете останалото масло и с него полейте всяка порция. Охладете добре, за да може маслото да се втвърди. Сервирайте с топъл хляб.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Пастет от сардини и яйца
- Пълнозърнести сандвичи с млечен пастет и пилешко
- Пастет от извара с домати и лук
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Пастет от черен дроб с лук и моркови
- Бобен пастет с булгур
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Домашен гъбен пастет
Коментари към Пастет от рачешко месо и синап