Лимонова торта с кокосов крем и маскарпоне

Необходими продукти:
- 1 1/3 чаена чаша меко масло + още за намазване на тавата
- 4 чаени чаши брашно
- 1 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
- 4 чаени лъжици бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол
- 2 2/3 чаени чаши захар
- 7 белтъка, на стайна температура
за крема с кокос:
- 1 чаена чаша кокосови стърготини
- 2/3 чаена чаша лимонов крем
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 1 супена лъжица лимонова кора
за измазването на тортата:
- 220 грама маскарпоне
- 1 1/2 чаена чаша готварска сметана
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1/3 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 165 градуса.
Намажете с масло три 22 сантиметрови тави, поръсете ги и с брашно. На дъното сложете по лист пергаментова хартия.
Разбъркайте маслото и ванилията в купа.
Пресейте брашното заедно с набухвателя и сол в друг съд.
Маслото разбийте докато стане пухкаво и въздушно, към него добавете захарта на части и продължете да разбивате.
Намалете скоростта на миксера и внимателно започнете да добавяте брашно и мляко, като редувате двете смеси, важно е да започнете и да завършите с брашно.
Разбийте белтъците на яйцата в суха чиста купа до меки върхове за около 2-3 минути. Внимателно прехвърлете белтъците към тестото, като разбърквате с шпатула, за да не загубят въздушността си.
Разпределете тестото между трите тавички и печете за около 25-30 минути до суха клечка. Охладете в тавите за 10 минути, след което внимателно извадете и изстудете напълно.
Пригответе лимоново-кокосовия крем - разбъркайте заедно кокосовите стърготини с лимоновия крем, 1/4 чаена чаша заквасена сметана, 1 супена лъжица лимонова кора. Покрийте и изчакайте да използвате.
Направете и крема с маскарпоне - разбийте мекото маскарпоне в купа, докато стане пухкаво.
В друг съд разбийте сметаната и продължете да разбивате и овкусете с ванилия. Когато се получи гладък крем, прибавете захарта и разбъркайте, за да получите по-гъста консистенция с меки върхове (около 2-3 минути). Внимателно сипете сметаната към маскарпонето и комбинирайте. Използвайте веднага - пригответе крема непосредствено, преди да го нанесете върху тортата!
Сглобете тортата - сложете първия блат, отгоре добре намажете с 1/2 лимоново-кокосовия крем, като оставите от края около 1 сантиметър без крем борд. Следва отново блат и останалия крем. Сложете последния блат и измажете с крема от маскарпоне и декорирайте по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
САНТЕ ДУШ ГЕЛ ЗА ТЯЛО С АНАНАС И ЛИМОН 500 мл
БИОХЕРБА АРОМА КОМПОЗИЦИЯ ОТ МАСЛА БАЛАНС 10 мл
ПРАНАРОМ АРОМАПИК РОЛ ОН 75 мл
БИОХЕРБА ПАСТИЛИ ЗА ГЪРЛО И БРОНХИ таблетки * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Отглеждане на лимон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
Коментари към Лимонова торта с кокосов крем и маскарпоне