Крамбъл с киноа и ревен

Необходими продукти:
- 400 грама ревен, нарязан на 5-сантиметрови парченца
- 2 ябълки, обелени и нарязани
- 4 супени лъжици кленов сироп
- кората на 1 портокал и сокът от половината
- 1 чаена лъжица канела
- 250 грама сварена киноа
- 75 грама овесени ядки
- 50 грама масло - охладено и настъргано
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа комбинирайте ревена с 2 супени лъжици кленов сироп, добавете портокаловата кора и сок, подправете с 1/2 чаена лъжица канела. Разпределете между 6 малки купички (като за крем карамел).
В купа сложете киноата, към нея добавете овесените ядки и разбъркайте. Прибавете останалия кленов сироп и сместа разпределете върху плодовете. Печете 25-30 минути.
Ако не можете да откриете ревен, заменете с горски плодове.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ЛОЙД ФИЛТЪР ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА & ДЖИНДЖИФИЛ * 20
БИОХЕРБА ТИНКТУРА ШВЕДСКА ГОРЧИВКА 100 мл
БИЛКОВА СМЕС №14 200 г ЗДРАВНИЦА
КОНТРОЛ ЛАКС РАПИД ПЛЮС КОНФИТЮР 156 г
ЛАКСЕНА капсули * 20 РАМКОФАРМ
ЛЕ ДИЕЧИ ЕРБЕ таблетки * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Ревен, Китайски ревен
- Киноа
- Варена киноа
- Шоколадов пудинг с киноа и банан
- Лятна салата с кайсии и киноа
- Фъстъчени бонбони с киноа, мед, канела и сусам
- Средиземноморска салата с риба тон и киноа
- Безглутенова диета
- Гарнитура от киноа
Коментари към Крамбъл с киноа и ревен