Гъбена салата с моркови, кашкавал и кисели краставички

Необходими продукти:
- пресни печурки
- глава кромид
- морков
- твърд кашкавал
- кисели краставички
- магданоз
- черен пипер
- сол
- майонеза/заквасена сметана + горчица (най-добре пикантна)
- олио
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и лука, изпържете ги до изпаряване на течността и извадете върху хартия.
В същия тиган налейте още 1 супена лъжица олио и изпържете едро настъргания морков, след което също извадете върху хартия.
Настържете кашкавала, копъра нарежете ситно и смесете продуктите, които подготвихте до момента.
В отделен съд комбинирайте майонеза/заквасена сметана и горчица. С дресинга овкусете салатата, поръсете със сол и черен пипер на вкус.
Може да добавите и крутони в салатата по желание.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Двуспорова печурка
- Сладки гъбки
- Горска печурка, Кафява горска печурка
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Печурки
- Бързи гювечета с картофи, гъби и яйце
- Ядливи ли са всички култивирани гъби, какво да правим при отравяне?
- Омлет с печурки и лук
Коментари към Гъбена салата с моркови, кашкавал и кисели краставички