Гарнитура от моркови в млечен сос

Необходими продукти:
- 500-600 грама сочни моркови
- 2 супени лъжици брашно
- 50 грама масло
- 500 милилитра прясно мляко
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на средно големи кубчета морковите, сварете ги в подсолена вода, като трябва да останат леко твърди отвътре (ал данте). Отцедете течността.
Разтопете маслото на среден огън, добавете брашното и бъркайте, докато покафенее и започне да отделя аромат на ядки. Тогава, без да прекратявате бъркането, на тънка струя налейте млякото, като то трябва да бъде горещо и предварително подсолено.
Варете соса около 10-12 минути и го свалете от котлона.
Залейте морковите с млечната течност, внимателно ги разбъркайте и оставете да престоят 15-20 минути, преди да поднесете.
Сервирайте ги топли като допълнение към месо и птици.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
4+ НУТРИШЪН ГЛУТА ПЕПТИД+ 400 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морков
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Как се режат чери доматчета и моркови с форма на сърца
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Тридневна диета с моркови и мед
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
Коментари към Гарнитура от моркови в млечен сос