Гарнитура от моркови в млечен сос

Необходими продукти:
- 500-600 грама сочни моркови
- 2 супени лъжици брашно
- 50 грама масло
- 500 милилитра прясно мляко
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на средно големи кубчета морковите, сварете ги в подсолена вода, като трябва да останат леко твърди отвътре (ал данте). Отцедете течността.
Разтопете маслото на среден огън, добавете брашното и бъркайте, докато покафенее и започне да отделя аромат на ядки. Тогава, без да прекратявате бъркането, на тънка струя налейте млякото, като то трябва да бъде горещо и предварително подсолено.
Варете соса около 10-12 минути и го свалете от котлона.
Залейте морковите с млечната течност, внимателно ги разбъркайте и оставете да престоят 15-20 минути, преди да поднесете.
Сервирайте ги топли като допълнение към месо и птици.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОВИОТИК за деца саше * 10
ТермолабилниАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОКАРОТЕН PROTECT & TAN СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО СПРЕЙ ЗА ТЕН SPF30 150 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОХИМАЛАЯ ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 10 г
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Див морков
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Разядка с моркови, чушки и чесън
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Храни, които помагат за доброто състояние на кожата
Коментари към Гарнитура от моркови в млечен сос