Гарнитура от моркови в млечен сос
Необходими продукти:
- 500-600 грама сочни моркови
- 2 супени лъжици брашно
- 50 грама масло
- 500 милилитра прясно мляко
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на средно големи кубчета морковите, сварете ги в подсолена вода, като трябва да останат леко твърди отвътре (ал данте). Отцедете течността.
Разтопете маслото на среден огън, добавете брашното и бъркайте, докато покафенее и започне да отделя аромат на ядки. Тогава, без да прекратявате бъркането, на тънка струя налейте млякото, като то трябва да бъде горещо и предварително подсолено.
Варете соса около 10-12 минути и го свалете от котлона.
Залейте морковите с млечната течност, внимателно ги разбъркайте и оставете да престоят 15-20 минути, преди да поднесете.
Сервирайте ги топли като допълнение към месо и птици.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО - СПРЕЙ SPF 25 150 мл
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОВИТАМИНИ ЗА ЕНЕРГИЯ желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
БИОФРЕШ ЕНЕРГИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С МОРКОВ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Див морков
- Червен морков
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
Коментари към Гарнитура от моркови в млечен сос