Бонбони от извара и шоколад с ядково покритие
Необходими продукти:
- 100 грама черен шоколад
- 250 грама зърнеста извара (с ронлива текстура)
- 5 супени лъжици пудра захар
- 40 грама краве масло
- 30 грама ядки по избор
- щипка ванилия
Начин на приготвяне:
С помощта на блендер миксирайте пудрата захар и изварата до пълна еднородност на консистенцията. Ако желаете, подсладете повече.
Кравето масло и черния шоколад разтопете заедно на водна баня. Налейте при изварата и разбъркайте двете смеси.
От това "тесто" оформете бонбони с големина на орех (получават е 10-12 броя), оваляйте от всички страни в натрошените ядки и приберете в хладилника.
Въоръжете се с няколкочасово търпение, след което може да си хапнете от получената неустоимост.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pikabu.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Домашни шоколадови бонбони
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни шоколадови пуканки
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Бърз сладкиш Страчатела
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
Коментари към Бонбони от извара и шоколад с ядково покритие