Начало Хранене Хранене при Хранене при заболявания Хранене при ентеробиоза (острица)

Хранене при ентеробиоза (острица)

Хранене при ентеробиоза (острица) - изображение

Ентеробиоза (острица) е заболяване с паразитен характер, което поразява червата.

Заразяването обикновено е перорално (чрез поглъщане на храна), има регистрирани случаи на попадане на острица в организма чрез вдишване на прах.

заразявене с острица


Полезни храни и продукти при ентеробиоза:

  • остри и пикантни ястия;
  • нар, цвекло и сок от тях, както и всички кисели зеленчуци и плодове;
  • хрян с горчица;
  • орехови ядки, тиквени и ленени семена;
  • растителни мазнини (смазват стените на червата, премахват раздразнението и алергията, предизвикват всмукванията на остриците).

острица


Опасни и вредни храни и продукти при ентеробиоза:

  • всякакви (включително домашно приготвени) сладкарски изделия, печива от бутер тесто;
  • тежка и мазна храна, която се преработва дълго време;
  • сладки газирани напитки;
  • продукти със съдържание на добавки с Е-обозначения, оцветители (разяждат стомашните стени, които и без това страда от ентеробиоза; това може да доведе до най-различни алергични реакции, вътрешни и външни, също и язви);

ентеробиоза

Посочените като вредни храни създават благоприятни условия за размножаването на острици.

 



По статията работи: Радостина Райчева
Източник: edaplus.info
Снимки: mamasveta.ru; parnasse.ru; nebolet.com; impotencija.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноНовиниАлтернативна медицинаОрганизацииСпециалистиИсторияЛеченияКлинични пътекиСоциални грижиМедицински изследванияБотаникаНормативни актовеЗаведения