7 тайни за направата на перфектните американски палачинки
Американските палачинки се различават от традиционните в нашата страна по това, че са по-дебели и приличат на малки питки, не като разстланите по целия тиган български палачинки.
Американският варинат е много вкусен и пухкав, но за да бъде направен наистина перфектно, има някои тайни, които ние сега ще ви разкрием.
1. Не прекалявайте с месенето
Прекомерното разбъркване на тестото е една от най-големите грешки, които хората правят. Никой не иска да попадне на голяма буца брашно, но разбиването му до бучици с големина на грахово зърно е достатъчно за направата на палачинките.
2. Използвайте студени продукти
За разликата от приготвянето на торта, когато правите палачинки, маслото, яйцата и млякото трябва да са студени. Топлите продукти могат да активират химичните реакции и да направят палачинките леки и еластични преждевременно.
Следващият път, когато правите американски палачинки, извадете млякото и яйцата от хладилника, непосредствено преди да ги сложите в купата.
3. Не използвайте мазнина
Когато печете палачинките на тиган, не слагайте мазнина в него, защото това придава една хрупкава запържена коричка на тестото, което не подхожда на перфектната палачинка. Вместо това, ако използването на масло е належащо, с помощта на кухненска хартия, намажете добре дъното на тигана. По този начин не използвате излишна мазнина, а палачинките ще се обръщат лесно.
4. Уверете се, че тиганът е напълно горещ
Тиганът трябва да е загрят на 170 градуса - т.е. средно горещ. Изчакайте няколко минути да се нагрее добре съдът, преди да започнете да печете палачинките.
5. Не следете за мехурчета
Сигурно знаете, че трябва да следите палачинката и щом се образуват мехурчета, да я обърнете. Но не само това е знак, че е време да я запечете от другата страна. Когато ръбовете започнат да се надуват и да се образува ръб, веднага след като се появят и първите мехурчета, обърнете палачинката.
Ако чакате да видите много мехурчета, най-вероятно ще препечете палачинката.
6. Внимавайте с добавките
Преди да добавите нещо към тестото за палачинките, помислете колко влага ще вкара това в тестото ви. Ако е по-течно, то ще бъде по-трудно за обръщане. Добър вариант е да слагате различни добавки, като плодове, след като направите купчината от тесто в тигана.
7. Не чакайте да сервирате на всички
Може да направите всички палачинки и да ги съхранявате в загрята на 60 градуса фурна, за да може да ги сервирате на всички едновременно, но това ще ги направи по-твърди.
Ако държите да сервирате едновременно, по-добре да направите по-малки палачинки, за да може да печете едновременно повече в тигана.
По статията работи: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 г
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
Коментари към 7 тайни за направата на перфектните американски палачинки