Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки 7 тайни за направата на перфектните американски палачинки

7 тайни за направата на перфектните американски палачинки

7 тайни за направата на перфектните американски палачинки - изображение

Американските палачинки се различават от традиционните в нашата страна по това, че са по-дебели и приличат на малки питки, не като разстланите по целия тиган български палачинки.

Американският варинат е много вкусен и пухкав, но за да бъде направен наистина перфектно, има някои тайни, които ние сега ще ви разкрием.

1. Не прекалявайте с месенето

Прекомерното разбъркване на тестото е една от най-големите грешки, които хората правят. Никой не иска да попадне на голяма буца брашно, но разбиването му до бучици с големина на грахово зърно е достатъчно за направата на палачинките.

2. Използвайте студени продукти

За разликата от приготвянето на торта, когато правите палачинки, маслото, яйцата и млякото трябва да са студени. Топлите продукти могат да активират химичните реакции и да направят палачинките леки и еластични преждевременно.

Следващият път, когато правите американски палачинки, извадете млякото и яйцата от хладилника, непосредствено преди да ги сложите в купата.

3. Не използвайте мазнина

Когато печете палачинките на тиган, не слагайте мазнина в него, защото това придава една хрупкава запържена коричка на тестото, което не подхожда на перфектната палачинка. Вместо това, ако използването на масло е належащо, с помощта на кухненска хартия, намажете добре дъното на тигана. По този начин не използвате излишна мазнина, а палачинките ще се обръщат лесно.

4. Уверете се, че тиганът е напълно горещ

Тиганът трябва да е загрят на 170 градуса - т.е. средно горещ. Изчакайте няколко минути да се нагрее добре съдът, преди да започнете да печете палачинките.

5. Не следете за мехурчета

Сигурно знаете, че трябва да следите палачинката и щом се образуват мехурчета, да я обърнете. Но не само това е знак, че е време да я запечете от другата страна. Когато ръбовете започнат да се надуват и да се образува ръб, веднага след като се появят и първите мехурчета, обърнете палачинката.

Ако чакате да видите много мехурчета, най-вероятно ще препечете палачинката.

палачинки

6. Внимавайте с добавките

Преди да добавите нещо към тестото за палачинките, помислете колко влага ще вкара това в тестото ви. Ако е по-течно, то ще бъде по-трудно за обръщане. Добър вариант е да слагате различни добавки, като плодове, след като направите купчината от тесто в тигана.

7. Не чакайте да сервирате на всички

Може да направите всички палачинки и да ги съхранявате в загрята на 60 градуса фурна, за да може да ги сервирате на всички едновременно, но това ще ги направи по-твърди.

Ако държите да сервирате едновременно, по-добре да направите по-малки палачинки, за да може да печете едновременно повече в тигана.

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки