Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Любопитни факти от кулинарния свят 14 факта за вегетарианството, които не знаете - част 2

14 факта за вегетарианството, които не знаете - част 2

14 факта за вегетарианството, които не знаете - част 2 - изображение

След като вече научихте някои от най-интересните факти за вегетарианския режим на хранене, е време да научите и останалите.

9. Вегетарианците не са толкова застрашени от заболявания като диабет, сърдечни проблеми, високо кръвно налягане, затлъстяване и някои видове рак.

10. В традиционна дхармическа религия - Джайнизъм, последователите й имат някои от най-строгите вегетариански правила. Те не ядат кореноплодни, чесън, патладжан, лук и дори измиват храната си през цедка, за да се избегне случайното поглъщане на малки живи същества или убиването им.

твърдо сирене

11. Повечето твърди сирена не са вегетариански. За да направите сирене, се нуждаете от ензим, наречен химозин, който обикновено се извлича от стомасите на новородени телета.

12. Почти 84% от вегетарианците започват да ядат отново месо.

13. Бирата "Гинес" не е вегетарианска, тя съдържа следи от рибни мехурчета, които са използват за филтрирането на дрождите и други твърди вещества от бирените бъчви.

14. Някои движения смятат, че на земята всички животни, дори динозаврите Т-рекс, първоначално били вегетарианци.

т-рекс

15. Никола Тесла смятал, че вегетарианството е по-етично, икономично и е отклонение от установените варварски навици за ядене на месо.

16. Според Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ в 100 грама брашно се съдържат средно 150 части от насекоми, което прави този вид "замърсяване" важен източник на протеини, витамини и минерали за вегетарианците.

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: kickassfacts.com
Снимки: kickassfacts.com; pbs.twimg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлДиетиАлт. медицинаСпортАнкетиХранене при...БотаникаЛечения