Яхния с макарони, моркови и зеле

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици доматена паста
- 4 моркова
- 2 стръка целина
- 1 картоф
- 6 стръка свежа мащерка
- 1/2 глава зеле
- 1 чаена чаша паста диталини (къси тръбни макарони)
- 1 консерва бял боб
- 2 чаени чаши бейби спанак
- пармезан и препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци - лука на ситно, морковите, целината на филийки, а картофите на средни по размер кубчета.
Загрейте мазнината и изпържете лука, подправен със сол и черен пипер за 10 минути. Добавете чесъна (предварително го нарежете на ситно), минута по-късно сложете доматената паста и разбъркайте.
Прибавете морковите, целината, картофите и мащерката. Сипете 8 чаши вода и варете за 10 минути. Следва да сложите зелето (нарязано) и да продължите да варите за още 10-12 минути.
През това време сварете макароните според указанията на пакета.
Извадете стръковете мащерка и сложете пастата и боба при зеленчуците. Варете 3 минути и свалете от котлона. Прибавете спанака и когато омекне сервирайте яхнията по желание с настърган пармезан и препечен хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Яхния с коприва и леща
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Агнешка яхния с кейл, къри и нахут
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с жълт грах, чоризо и картофи
Коментари към Яхния с макарони, моркови и зеле