Японски палачинки Окономияки със скариди и зеле

Необходими продукти
За соса:
- 1/2 чаена чаша майонеза
- 2 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици сос Срирача
За палачинките:
- 5 яйца
- по 1 чаена лъжица соев сос, сусамово олио и морска сол
- 1/3 чаена чаша брашно
- 2 чаени чаши зеле - нарязано на тънки жулиени
- 1 връзка див лук - нарязан
- 3/4 чаена чаша скариди - наситнени
- канола олио за пържене
- 1 -2 чаени лъжица сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете майонезата със соевия сос и лютивия Срирача, разбъркайте добре с вилица до получаването на гладка смес.
Направете тестото. В голяма купа разбъркайте яйцата със соевия сос, сусамовото олио и солта. Постепенно добавете брашното и бъркайте, докато се усвои напълно. Добавете в сместа лука, зелето и скаридите.
Загрейте чугунен тиган с малко олио от канола. С лъжица сложете малко от сместа и направете неголеми палачинки, които пържете за 3 минути от всяка страна.
Когато бъдат готови, поръсете със сусам и поднесете със соса.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Палачинките на баба
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки с бадемово брашно и ленено семе
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
Коментари към Японски палачинки Окономияки със скариди и зеле