Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Японски палачинки Окономияки със скариди и зеле

Японски палачинки Окономияки със скариди и зеле

Японски палачинки Окономияки със скариди и зеле - изображение

Необходими продукти

За соса:

  • 1/2 чаена чаша майонеза
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 2 супени лъжици сос Срирача

За палачинките:

  • 5 яйца
  • по 1 чаена лъжица соев сос, сусамово олио и морска сол
  • 1/3 чаена чаша брашно
  • 2 чаени чаши зеле - нарязано на тънки жулиени
  • 1 връзка див лук - нарязан
  • 3/4 чаена чаша скариди - наситнени
  • канола олио за пържене
  • 1 -2 чаени лъжица сусам за поръсване


Начин на приготвяне:

Смесете майонезата със соевия сос и лютивия Срирача, разбъркайте добре с вилица до получаването на гладка смес.

Направете тестото. В голяма купа разбъркайте яйцата със соевия сос, сусамовото олио и солта. Постепенно добавете брашното и бъркайте, докато се усвои напълно. Добавете в сместа лука, зелето и скаридите.

Загрейте чугунен тиган с малко олио от канола. С лъжица сложете малко от сместа и направете неголеми палачинки, които пържете за 3 минути от всяка страна.

Когато бъдат готови, поръсете със сусам и поднесете със соса.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки