Ямайска джърк подправка

Подправката подхожда най-вече на пилешко месо, но успешно може да използвате за овкусяването на различни зеленчуци и друг вид месо.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица чесън
- 2-3 чаен лъжици лют червен пипер
- по 2 чаени лъжици лук на прах, суха мащерка и магданоз, сол, захар
- 1 чаена лъжица сладък червен пипер
- 1 чаена лъжица смлян бахар
- по 1/2 чаена лъжица черен пипер, сушен лют пипер на люспи, индийско орехче и канела
Начин на приготвяне:
Както всяка друга подправка, за приготвянето й няма нищо специфично, освен да разбъркайте добре всички продукти в купичка.
Прехвърлете в бъркан, който се затваря плътно и съхранявайте на тъмно и хладно място, до 3 месеца.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Снимка: gryffonridge.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КВАДРАТНА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 80 гр.
ЛИМОНЕНА ТРЕВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИОХЕРБА СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Чубрица - балканска
- Киселица, Дива ябълка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Фалопия
- Как да заменим различните подправки
- Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко
Коментари към Ямайска джърк подправка