Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Ямайска джърк подправка

Ямайска джърк подправка

Ямайска джърк подправка  - изображение

Подправката подхожда най-вече на пилешко месо, но успешно може да използвате за овкусяването на различни зеленчуци и друг вид месо.

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица чесън
  • 2-3 чаен лъжици лют червен пипер
  • по 2 чаени лъжици лук на прах, суха мащерка и магданоз, сол, захар
  • 1 чаена лъжица сладък червен пипер
  • 1 чаена лъжица смлян бахар
  • по 1/2 чаена лъжица черен пипер, сушен лют пипер на люспи, индийско орехче и канела

Начин на приготвяне:

Както всяка друга подправка, за приготвянето й няма нищо специфично, освен да разбъркайте добре всички продукти в купичка.

Прехвърлете в бъркан, който се затваря плътно и съхранявайте на тъмно и хладно място, до 3 месеца.



За framar.bg: Данна Панджарова

Източник: myrecipes.com
Снимка: gryffonridge.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиХранене при...ЛюбопитноДиетиБотаника