Ямайска джърк подправка
Подправката подхожда най-вече на пилешко месо, но успешно може да използвате за овкусяването на различни зеленчуци и друг вид месо.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица чесън
- 2-3 чаен лъжици лют червен пипер
- по 2 чаени лъжици лук на прах, суха мащерка и магданоз, сол, захар
- 1 чаена лъжица сладък червен пипер
- 1 чаена лъжица смлян бахар
- по 1/2 чаена лъжица черен пипер, сушен лют пипер на люспи, индийско орехче и канела
Начин на приготвяне:
Както всяка друга подправка, за приготвянето й няма нищо специфично, освен да разбъркайте добре всички продукти в купичка.
Прехвърлете в бъркан, който се затваря плътно и съхранявайте на тъмно и хладно място, до 3 месеца.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Снимка: gryffonridge.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРАМФИЛ 10 гр. МЕРКУРИЙ
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
КОПРИВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
КАФЯВА ТРЪСТИКОВА ЗАХАР 400 г ЗДРАВНИЦА
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКИ КОМПЛЕКТ С ПОДПРАВКИ 19358
МОНДИАЛ КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ДЪРВЕНА КУПА 140 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Киселица, Дива ябълка
- Чубрица - балканска
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Превърнете увехналите зелени подправки в ледени кубчета със зехтин
- Сушено месо с подправки
- Как да заменим различните подправки
Коментари към Ямайска джърк подправка