Яйчена салата с бекон, авокадо и домати

Наближава Великден, а това е времето, в което се затрупваме със сварени яйца, които не знаем какво да правим. За оползотворяването им ви предлагаме една салата, която да приготвите по празниците.
Необходими продукти:
- 8 твърдо сварени яйца
- 8 слайса бекон (запържени до хрупкавост)
- 1 авокадо
- 1/2 чаена чаша натрошено синьо сирене
- 1/2 чаена чаша разполовени чери домати
- 2 супени лъжици зелен лук (нарязан)
- За дресинга:
- 3 супени лъжици майонеза
- 3 супени лъжици кисело мляко
- 2 супени лъжици винен оцет
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за дресинга - майонезата, киселото мляко, оцета и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте с вилица до получаването на гладък сос.
Нарежете яйцата на четвъртинки и ги сложете в купа за салата. Добавете бекона (който сте нарязали на ситно), нарязаното на кубчета авокадо, синьото сирене и доматите (оставете от всички продукти по малко за гарниране).
Разбъркайте продуктите и подредете отделените бекон, яйца, авокадо и домати. Полейте със соса, подправете и поръсете със зелен лук.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитно- Зелена салата, риба и яйца - полезни, но опасни
- Минерал в салатата айсберг помага за предотвратяването на вродени дефекти
- Пригответе си детоксикираща салата от цвекло, авокадо, киноа и рукола
- Използвайте 3 трика за бързо приготвяне на салата Капрезе
- Най-разпространените салати в страната почти не съдържат естествени добавки
- Вече има и български яйца с фипронил
- 20 интересни яйца, които ще ви изненадат със своята уникалност
- Идея за различно поднасяне на летните плодове
- Лесна техника за боядисване на яйца с ориз (подходящо за деца)
- 5 алтернативни приложения на поставката за яйца
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Черупката на кокошето яйце - природен лечител!
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА