Яйчени кюфтета с хляб и копър
Необходими продукти:
- 7-8 твърдо сварени яйца
- 4 сурови жълтъка + 1 цяло сурово яйце
- 3 супени лъжици масло
- 2 чаени лъжици сол
- нарязан копър
- черен пипер
- 1/2 натрошена и прокарана през сито франзела (или накиснат във вода или прясно мляко и отцеден стар хляб)
- галета и яйце за панировката
Начин на приготвяне:
Жълтъците на сварените яйца стрийте през сито, белтъците нарежете ситно и смесете двете части на яйцата. Към тях прибавете суровите жълтъци и цялото яйце, маслото, солта, копъра, черен пипер на вкус и хляба.
Смесете добре продуктите и от готовата "кайма" направете кюфтета, които потопете в разбито яйце, оваляйте в галета и изпържете до готовност.
Такова ястие може да бъде поднесено с гарнитура от сварен боб.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: damochka.biz
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Колко време се варят различните видове яйца
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- 7-дневна диета с яйца
- Пълнени панирани яйца
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати
- Мишки от яйца с чеснова плънка
- Мариновани яйца в соев сос
Коментари към Яйчени кюфтета с хляб и копър