Шотландски яйца
    Необходими продукти:
4 твърдосварени яйца
1 сурово яйце
400 грама кайма
2 с. л. брашно
галета
магданоз
сол
пипер
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, обелете ги и ги оваляйте в брашно. Загрейте фурната до 190 градуса. Овкусете каймата и я разделете на 4 части. Във всяка от тях поставете по 1 яйце (каймата да обвие яйцето). Разбийте суровото яйце и оваляйте получените "кюфтенца" в него и след това в галетата. Подредете ги в тава застлана с хартия за печене и сложете във фурната. Печете до образуване на златиста коричка (около 25-30 мин.). Украсете с магданоз и поднесете!
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Пълнени яйца с майонеза и маслини
 - Колко време се варят различните видове яйца
 - Пълнени панирани яйца
 - Пълнени пиленца от яйца за Великден
 - Сварени яйца с чеснова запръжка, куркума и червен пипер
 - Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
 - Сварени яйца с плънка в кашкавалена панировка
 - Мишки от яйца с чеснова плънка
 - Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал
 - Пикантни яйца
 
Коментари към Шотландски яйца