Шотландски яйца
Необходими продукти:
4 твърдосварени яйца
1 сурово яйце
400 грама кайма
2 с. л. брашно
галета
магданоз
сол
пипер
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, обелете ги и ги оваляйте в брашно. Загрейте фурната до 190 градуса. Овкусете каймата и я разделете на 4 части. Във всяка от тях поставете по 1 яйце (каймата да обвие яйцето). Разбийте суровото яйце и оваляйте получените "кюфтенца" в него и след това в галетата. Подредете ги в тава застлана с хартия за печене и сложете във фурната. Печете до образуване на златиста коричка (около 25-30 мин.). Украсете с магданоз и поднесете!
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Колко време се варят различните видове яйца
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Великденски пиленца от яйца
- Пълнени яйца с авокадо
- Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Салата от нахут с домати, яйца и пилешко месо
Коментари към Шотландски яйца