Шоколадов чийзкейк без печене
Необходими продукти:
- 300 грама бисквити
- 150 грама масло, разтопено
- 350 грама рикота
- 350 грама маскарпоне
- 1/3 чаена чаша пудра захар, пресята
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1/4 чаена чаша кафе или шоколадов ликьор
- 300 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите, добавете към тях разтопеното масло и ги комбинирайте. Поставете трохите бисквитите в тава и ги притиснете по дъното и стените, за да се оформи плътен блат. Охладете за 30 минути, за да се стегне блатът, в противен случай няма да издържи на тежестта на крема.
Поставете рикотата в кухненски робот и разбийте добре докато се получи гладка консистенция. Прехвърлете в купа и разбъркайте с маскарпонето.
Добавете пудрата захар, ванилията и кафето. Ситно нарежете половината шоколад и го добавете към крема. Изсипете върху добре изстудения и стегнат блата и изравнете. Охладете за 1 час в хладилник.
През това време разтопете останалите 150 грама от шоколада и излейте върху равна плоска тава и оставете да се стегне на стайна температура. С остър нож или шпатула преминете по дължина на шоколада, за да го изстържете от дъното на тавата. Така ще се получат фунийки от шоколада, които използвайте за декорация.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Бърз сладкиш Страчатела
- Домашни шоколадови пуканки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Чийзкейк с ягоди и бял шоколад (без печене)
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Пица с шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Шоколадов чийзкейк без печене