Шоколадов мус с мента и натрошен карамел
Необходими продукти:
- 60 грама масло
- 125 грама шоколадова кувертюра
- 250 грама течна сладкарска сметана
- 100 грама натрошен карамел
- 50 грама шоколадови топченца за украса
- 4-5 стръка прясна мента
Начин на приготвяне:
В метална купа натрошете шоколада и го смесете с маслото. Разтопете на водна баня и охладете. Разбийте сметаната и комбинирайте с първата смес.
Разбъркайте до еднородност на продуктите. Разсипете по една супена лъжица в десертни чашки, поръсете с нарязана прясна мента и счукан карамел.
Продължете реда по същия начин като завършите с крем. Охладете мусовете за час, украсете с шоколадови топченца и листенца прясна мента. Поднесете и им се насладете.
Да ви е сладко!
Източник:
www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Шоколадов мус с мента и натрошен карамел