Шоколадов мус и карамелизирани пуканки с уиски
Необходими продукти
за муса:
- 400 грама черен шоколад, нарязан на ситно
- 200 грама бял шоколад, нарязан
- 4 белтъка
- 1 чаена чаша сметана - разбита
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
за пуканките:
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша уиски
- 2 чаени лъжици кардамон на зърна, счукани
- 3 чаени чаши карамелени пуканки
Начин на приготвяне:
Шоколадите и 1 чаша гореща вода сложете в блендер и смелете, докато се получи еднородна кремообразна смес. Добавете яйцата едно по едно, без да прекъсвате блендирането.
Сложете сметаната и ванилията и отново комбинирайте.
Изсипете сместа в 4 високи чаши и охладете за 4 часа.
За пуканките: сложете захарта, уискито, кардамона и 60 милилитра вода в касерола и изчакайте да заврат. Намалете температура, течността трябва да къкри около 10-12 минути, кристалчетата захар да се стопят и сосът да се сгъсти.
Охладете напълно и полейте пуканките с него, като разбъркате добре, за да се овкусят равномерно.
Върху крема може да сложите малко от соса, ако си отделите от него, преди да полеете пуканките. С последните аранжирайте муса.
delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Шоколадов мус и карамелизирани пуканки с уиски