Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Шоколадов мус-десерт с бисквити и крем Ганаш

Шоколадов мус-десерт с бисквити и крем Ганаш

Шоколадов мус-десерт с бисквити и крем Ганаш - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама шоколадови бисквити
  • 150 грама млечен шоколад
  • щипка канела
  • 300 милилитра течна сметана високомаслена (36%)
  • 1 супена лъжица мед (течен)

За крема:

  • 280 грама шоколад 70% какао
  • 140 милилитра течна сметана с ниска масленост

 

Начин на приготвяне:

На водна баня разтопете млечния шоколад. Сметаната разбийте на пяна, която да не е много пухкава. С помощта на лопатка я добавете постепенно в шоколада и сложете щипка канела.

Приберете муса в хладилника.

Направете крема. Сложете сметаната да кипне и тогава в нея сложете начупения черен шоколад. Свалете съда от котлона и бъркайте, докато парчетата се разтопят. След това разделете сместа на 2 равни части и в едната добавете меда. Оставете да се охлади.

Подредете бисквитите в чиния, придавайки формата на правоъгълник с размери 10 х 3 сантиметра. Върху тази основа нанесете слой от ганаша без мед, а отгоре разпределете муса. Приберете за 6 часа в хладилника.

Преди да поднесете, затоплете крема с меда на водна баня и полейте с него муса.

Поднесете десерта с портокалово сорбе.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиВидеоЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияСнимкиЛюбопитноХранене при...ИсторияЛеченияДиетиСпортАлт. медицинаЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители