Шоколадов мус-десерт с бисквити и крем Ганаш

Необходими продукти:
- 200 грама шоколадови бисквити
- 150 грама млечен шоколад
- щипка канела
- 300 милилитра течна сметана високомаслена (36%)
- 1 супена лъжица мед (течен)
За крема:
- 280 грама шоколад 70% какао
- 140 милилитра течна сметана с ниска масленост
Начин на приготвяне:
На водна баня разтопете млечния шоколад. Сметаната разбийте на пяна, която да не е много пухкава. С помощта на лопатка я добавете постепенно в шоколада и сложете щипка канела.
Приберете муса в хладилника.
Направете крема. Сложете сметаната да кипне и тогава в нея сложете начупения черен шоколад. Свалете съда от котлона и бъркайте, докато парчетата се разтопят. След това разделете сместа на 2 равни части и в едната добавете меда. Оставете да се охлади.
Подредете бисквитите в чиния, придавайки формата на правоъгълник с размери 10 х 3 сантиметра. Върху тази основа нанесете слой от ганаша без мед, а отгоре разпределете муса. Приберете за 6 часа в хладилника.
Преди да поднесете, затоплете крема с меда на водна баня и полейте с него муса.
Поднесете десерта с портокалово сорбе.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов терин с мус и глазура
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Шоколадов мус с авокадо и портокали
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Шоколадов мус-десерт с бисквити и крем Ганаш