Шоколадов крем с фъстъчено масло и сметана
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша черен шоколад
- 1/2 чаена чаша натурално неподсладено фъстъчено масло
- 3 яйца
- 3/4 чаена чаша сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Сложете шоколада в огнеупорна купа и го поставете на водна баня (водата да ври). Важно е съдът, в който е шоколадът, да не докосва течността. Изчакайте да се разтопи, след което разбъркайте с дървена лъжица. Може да разтопите в микровълнова фурна за 30 секунди, да разбъркате и отново да сгреете за още 30 секунди.
Смесете шоколада с фъстъченото масло и оставете да се охлади за 5 минути.
Разделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте с вилица и смесете с шоколада, за да се получи гъст сос. Прибавете щипка сол и разбъркайте отново.
Белтъците разбийте на сняг.
Внимателно ги изсипете в шоколадовата смес, като ги прибавяте на части и разбърквате внимателно.
Напълнете 8 бурканчета със сместа и приберете в хладилник за минимум един час.
Преди сервиране украсете със сметана, която разбийте на крем. Завършете с шоколад или плодове по желание.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Шоколадов крем с фъстъчено масло и сметана