Шоколадов крем-суфле
Необходими продукти:
100 грама млечен шоколад
300 грама сметана с 33% масленост
1/2 чаена чаша пудра захар
15 грама желатин
90 милилитра вода
бита сметана и смлени орехи за украса
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на едри парчета, разтопете го на водна баня и оставете да изстине. Залейте желатина с топла вода и нека се разтвори. Охладете сметаната и я разбийте, добавяйки постепенно захарта. Трябва да се сгъсти.
Добавете желатина в изстиналия шоколад и разбъркайте бързо. След това внимателно изсипете сметаната и без да бързате, разбъркайте старателно.
Готовия крем разпределете в подходящи купички и приберете в хладилника за 2 - 3 часа.
Преди да поднесете, поръсете със смлени орехи и украсете с бита сметана, ако желаете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Бейлис шоколадов мус
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
- Шоколадов мус с чили
- Експресен млечен шоколадов мус
Коментари към Шоколадов крем-суфле