Шоколадов крем-десерт с прясно мляко и орехи
Необходими продукти:
200 грама шоколад (млечен)
400 милилитра прясно мляко
15 грама желатин
3 чаени лъжици инстантно кафе
100-150 грама захар
3 супени лъжици нискомаслена заквасена сметана
150 грама орехи или други ядки по ваш избор

Начин на приготвяне:
Смесете желатина и 150 милилитра преварена охладена вода и оставете да престои, колкото време е указано върху опаковката.

Налейте прясното мляко в подходящ съд, добавете захарта и поставете съда върху котлона.

Затоплете на бавен огън, като добавите и кафето. Нагрявайте сместа, докато сладките кристалчета се разтопят.

Тогава прибавете начупения на парчета шоколад.

Разбъркайте.

Сложете желатина и отново затоплете, докато той се разтвори напълно, но не допускайте комбинацията да заври.
Щом свалите крема от котлона, оставете да се охлади.

Смелете орехите (или други ядки) с помощта на блендер или нарежете с ножа.

Към охладената шоколадова маса прибавете заквасената сметана.

Разбъркайте.

Следват орехите (оставете част от тях за украса).

Отново разбъркайте.

Разпределете десерта в подходящи чаши или купички и приберете в хладилника за 3-4 часа.

След това поръсете с ядки и поднесете.

Добър апетит!
Снимки: say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов мус с авокадо
- Шоколадов мус с грис и прясно мляко
- Шоколадов мус с авокадо и пресни плодове
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Желиран шоколадов мус с кафе
- Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао
- Шоколадов крем с лешници и кокосови стърготини
- Френски шоколадов крем с коняк
- Крем кафе с бял шоколад
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Шоколадов крем-десерт с прясно мляко и орехи