Шоколадов крем-десерт с прясно мляко и орехи
Необходими продукти:
200 грама шоколад (млечен)
400 милилитра прясно мляко
15 грама желатин
3 чаени лъжици инстантно кафе
100-150 грама захар
3 супени лъжици нискомаслена заквасена сметана
150 грама орехи или други ядки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Смесете желатина и 150 милилитра преварена охладена вода и оставете да престои, колкото време е указано върху опаковката.
Налейте прясното мляко в подходящ съд, добавете захарта и поставете съда върху котлона.
Затоплете на бавен огън, като добавите и кафето. Нагрявайте сместа, докато сладките кристалчета се разтопят.
Тогава прибавете начупения на парчета шоколад.
Разбъркайте.
Сложете желатина и отново затоплете, докато той се разтвори напълно, но не допускайте комбинацията да заври.
Щом свалите крема от котлона, оставете да се охлади.
Смелете орехите (или други ядки) с помощта на блендер или нарежете с ножа.
Към охладената шоколадова маса прибавете заквасената сметана.
Разбъркайте.
Следват орехите (оставете част от тях за украса).
Отново разбъркайте.
Разпределете десерта в подходящи чаши или купички и приберете в хладилника за 3-4 часа.
След това поръсете с ядки и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
Коментари към Шоколадов крем-десерт с прясно мляко и орехи