Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
Необходими продукти:
- 175 грама брашно от елда
- 250 грама кисело мляко
- 160 грама пюре от сушени сини сливи
- 1 супена лъжица захар
- 2 супени лъжици какао
- 1 чаена лъжица олио
- 1/2 чаена лъжица сода
- 1 пакетче ванилова захар
- сусам за овалване
Начин на приготвяне:
Направете пюре от сушени сини сливи, като ги залеете с гореща вода за половин час и след това смелете с помощта на блендер. Към кашата добавете олиото и киселото мляко.
В дълбока купа смесете сухите съставки: брашното от елда, содата, захарта, какаото и ваниловата захар.
Съединете двете смеси и направете твърдо тесто, от което оформете малки топчета (около 60 - 65 броя).
Оваляйте част от тях в сусам, ако желаете и всички, подредете в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене.
Изпечете трюфелите в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 минути.
За овалване може да използвате също какао на прах или пудра захар.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели с дулсе де лече
- Трюфели от шамфъстък
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Кокосови трюфели с лешник
- Пияни трюфели с шоколад и портокал
- Шоколадови чийзкейк трюфели
Коментари към Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи