Шоколадови трюфели с бадеми

Необходими продукти:
- 340 грама шоколад, начупен
- 200 грама бадемова паста
- 80 грама готварска сметана
- 50 грама бадеми, натрошени
- 50 грама какао на прах (или повече)
Начин на приготвяне:
Покрийте тавичка с хартия за печене.
Настържете бадемовата паста или я наситнете с нож.
На водна баня в купа разтопете до гладкост шоколада, настърганата бадемова паста и сметаната, като разбърквате непрекъснато с гумена шпатула. След това оставете да се охлади до стайна температура и сложете в хладилник за 2 часа, за да се втвърди.
Направете малки бонбони от сместа и ги оваляйте в какао и/или в натрошените бадеми. Поставете готовите трюфели в хартиени форми за бонбони.
Да ви е сладко!
Източник:
thespruceeats.com
Снимка: pixabay.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кокосови трюфели от бисквити и бял шоколад
- Трюфели от бял шоколад с шамфъстъци
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Трюфели с дулсе де лече
- Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
- Шоколадови трюфели с джин и тоник
- Шоколадови чийзкейк трюфели
- Трюфели от бял шоколад
Коментари към Шоколадови трюфели с бадеми