Шоколадови трюфели с бадеми
Необходими продукти:
- 340 грама шоколад, начупен
- 200 грама бадемова паста
- 80 грама готварска сметана
- 50 грама бадеми, натрошени
- 50 грама какао на прах (или повече)
Начин на приготвяне:
Покрийте тавичка с хартия за печене.
Настържете бадемовата паста или я наситнете с нож.
На водна баня в купа разтопете до гладкост шоколада, настърганата бадемова паста и сметаната, като разбърквате непрекъснато с гумена шпатула. След това оставете да се охлади до стайна температура и сложете в хладилник за 2 часа, за да се втвърди.
Направете малки бонбони от сместа и ги оваляйте в какао и/или в натрошените бадеми. Поставете готовите трюфели в хартиени форми за бонбони.
Да ви е сладко!
Източник:
thespruceeats.com
Снимка: pixabay.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с кокос и фурми
- Трюфели с дулсе де лече
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Лава кейк трюфели
- Бананови трюфели с бял шоколад
- Домашни трюфелни бонбони с черешка
- Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
Коментари към Шоколадови трюфели с бадеми