Шоколадови медальони с портокалови корички и ядки
Необходими продукти:
200 грама черен шоколад (може да приготвите и с бял)
захаросани портокалови корички на вкус
20 лешника
20 бадема
20 стафиди
- може да използвате семена, други ядки и сушени плодове по ваш избор и на вкус (папая, манго, ананас, смокини, червени боровинки...)
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня, като първо го начупите на парчета. Когато по-голямата част от тях се разтопят, свалете съда от котлона и бъркайте до еднородност. Оставете да се охлади малко.
С помощта на сладкарски шприц оформете "медальони" върху лист пергамент. По повърхността на шоколада разпределете ядките, парченца захаросани корички и стафидите. Приберете в хладилника за известно време, след това може да поднесете десерта.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Шоколадови медальони с портокалови корички и ядки