Шоколадови медальони с портокалови корички и ядки

Необходими продукти:
200 грама черен шоколад (може да приготвите и с бял)
захаросани портокалови корички на вкус
20 лешника
20 бадема
20 стафиди
- може да използвате семена, други ядки и сушени плодове по ваш избор и на вкус (папая, манго, ананас, смокини, червени боровинки...)
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня, като първо го начупите на парчета. Когато по-голямата част от тях се разтопят, свалете съда от котлона и бъркайте до еднородност. Оставете да се охлади малко.
С помощта на сладкарски шприц оформете "медальони" върху лист пергамент. По повърхността на шоколада разпределете ядките, парченца захаросани корички и стафидите. Приберете в хладилника за известно време, след това може да поднесете десерта.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Мъфини със заквасена сметана, ягоди и шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Ябълков сладкиш с грис
- Шоколадово руло с боровинки и маскарпоне
Коментари към Шоколадови медальони с портокалови корички и ядки