Шоколадови гофрети с портокал
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 милилитра прясно мляко
- 130 грама самонабухващо брашно, пресято
- 20 грама какао на прах, пресято
- 20 грама пудра захар
- 60 грама краве масло, разтопено
- 1 чаена лъжичка портокалова есенция
- 1 портокал, настърган и нарязан на парчета
- 25 грама тъмен шоколад, настърган
за сервиране (по желание):
- тъмен шоколад, настърган
- кленов сироп
- бита сметана
Начин на приготвяне:
Включете гофретника да загрява, а ако не разполагате с такъв, използвайте оребрен тиган с незалепващо покритие.
Комбинирайте брашното, какаото и захарта и постепенно добавете яйцата, като разбърквате, докато се получи гладка смес. Изсипете на тънка струя течното масло, добавете портокаловите корички, есенция и натрошения шоколад и разбъркайте до гладкост.
Изсипете от сместа в гофретник или в тиган, гответе 5-6 минути или до готовност (гофретите ще бъдат по-тъмни, поради съдържанието на какао). Ако използвате тиган, обърнете гофретата и изпечете от двете страни.
Нарежете готовите гофрети наполовина и гарнирайте с резени портокал, кленов сироп, шоколад и бита сметана по желание.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лесни гофрети на грил тиган
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Гофрети с газирана вода
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Хрупкави картофени гофрети
- 6 неща, които може да направите в гофретник
- Ароматни картофени гофрети
- Гофрети със спанак и сирене
- Бананови гофрети с бадемово брашно
- Картофени гофрети с билки
Коментари към Шоколадови гофрети с портокал