Шоколадови гофрети с портокал
    Необходими продукти:
- 2 яйца
 - 200 милилитра прясно мляко
 - 130 грама самонабухващо брашно, пресято
 - 20 грама какао на прах, пресято
 - 20 грама пудра захар
 - 60 грама краве масло, разтопено
 - 1 чаена лъжичка портокалова есенция
 - 1 портокал, настърган и нарязан на парчета
 - 25 грама тъмен шоколад, настърган
 
за сервиране (по желание):
- тъмен шоколад, настърган
 - кленов сироп
 - бита сметана
 
Начин на приготвяне:
Включете гофретника да загрява, а ако не разполагате с такъв, използвайте оребрен тиган с незалепващо покритие.
Комбинирайте брашното, какаото и захарта и постепенно добавете яйцата, като разбърквате, докато се получи гладка смес. Изсипете на тънка струя течното масло, добавете портокаловите корички, есенция и натрошения шоколад и разбъркайте до гладкост.
Изсипете от сместа в гофретник или в тиган, гответе 5-6 минути или до готовност (гофретите ще бъдат по-тъмни, поради съдържанието на какао). Ако използвате тиган, обърнете гофретата и изпечете от двете страни.
Нарежете готовите гофрети наполовина и гарнирайте с резени портокал, кленов сироп, шоколад и бита сметана по желание.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
 - Разни
 - Бързи хрупкави гофрети
 - Гофрети с газирана вода
 - Лесни гофрети на грил тиган
 - Домашни гофрети с шунка и кашкавал
 - 6 неща, които може да направите в гофретник
 - Бананови гофрети с бадемово брашно
 - Торта с гофрети, кокосов крем и ягоди
 - Гофрети със спанак и сирене
 - Хрупкави гофрети с пудра захар
 - Лучени гофрети с бекон и кашкавал
 
Коментари към Шоколадови гофрети с портокал