Шоколадова торта за 10 минути

Необходими продукти:
100 грама брашно
100 грама захар
100 грама шоколад
150 грама масло
3 яйца
2 с. л. какао
3 с. л. пудра захар
1 ч. л. сода бикарбонат
6-7 ч. л. ликьор или коняк
Начин на приготвяне:
Разтопете 50 грама от маслото и парче шоколад. Разбъркайте добре. След това разбийте яйцата и захарта до побеляване, започнете да прибавяте постепенно брашното като разбърквате енергично. Смесете содата с ликьора веднага добавете към полученото тесто. Излейте в него и сместа от шоколад и масло. Разбъркайте. Изсипете в дълбока купа или във форма за микровълнова фурна (тестото трябва да бъде до половината на съда). Поставете в микровълновата на максимална мощност за 6 минути. Извадете тортата и оставете да изстине. Отлепете краищата й от съда с помощта на нож и прехвърлете в чиния. Разрежете на 3 блата и ги напоете с ликьор.
Приготвяне на крема:
Смесете 100 грама от маслото с пудрата захар и какаото. Бъркайте до получаване на еднородна маса.
Намажете блатовете с крема и "сглобете" тортата. Поръсете с настърган шоколад. Може да се сервира веднага или да се остави в хладилник за 1 нощ.
Нарежете на парчета и се насладете на страхотния вкус!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
- Хрупкава шоколадова торта
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта без яйца
- Торта брауни
- Какаова торта с бананов крем, карамел и пуканки
- Шоколадова торта с конячен сироп, кокосова плънка и глазура
- Бърза шоколадова торта с пияни вишни
- Шоколадова торта от ядки без брашно
Коментари към Шоколадова торта за 10 минути