Шоколадова лава с топяща се плънка
Необходими продукти:
225 грама начупен на парчета шоколад
140 грама масло
1 чаена чаша пудра захар
2 яйца + 2 жълтъка
6 супени лъжици брашно
сладолед по желание
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 220 градуса.
Подмажете с масло вътрешната страна на 4 формички за кексчета и ги сложете в тава.
В купа разтопете шоколада, смесете с маслото и бъркайте до получаването на еднородна комбинация.
Прибавете пудрата захар и разбъркайте.
Следват яйцата и двата жълтъка, разбивайте, докато всички продукти се смесят много добре.
Тогава сложете брашното, ваниловата захар и отново разбийте.
Разпределете тестото равномерно в подготвените 4 формички.
Изпечете десерта в загрятата фурна за 12-13 минути, докато по краищата се образува коричка. Вътрешността трябва да остане леко течна.
Нека се охладят леко, отделете с помощта на нож от стените на формичките и обърнете върху чинии.
Може да поднесете с топка сладолед.
Добър апетит!
Снимка: greatpicture.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ БАНАНИ И ЯБЪЛКИ С ЙОГУРТ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадът понижава риска от диабет
- Мус от манго
Коментари към Шоколадова лава с топяща се плънка