Шоколадова баклава с меден сироп, лешници, шамфъстъци и бадеми

Необходими продукти:
за сиропа
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 чаена чаша мед
- 1 пръчица канела
за баклавата
- 70 грама печени лешници
- 70 грама шамфъстък
- 70 грама печени бадеми
- 10 грама канела на прах
- щипка сол
- 1 чаена чаша течен шоколад
- 50 грама меко масло
- 24 точени кори
- силиконова четка за глазиране
Начин на приготвяне:
Смесете ядките в купа, сложете ги в блендер и ги смелете. Добавете канелата, щипка сол и размесете.
Намажете с масло правоъгълна тава, сложете кора, намажете я с масло, покрийте с втора и намажете с шоколад.
Поръсете с част от ядковата смес и повторете начина на подреждане. Глазирайте всяка кора с маслото. Завършете с лист, разрежете с остър нож във форми по избор и запечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.
През това време в тенджера налейте водата, меда и сложете канелата. Варете сиропа докато се сгъсти и залейте баклавата.
Охладете десерта за 3-4 часа, за да стегне и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Манука
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Отслабване с мед и канела
- Пилешко филе с мед и горчица
- Агаве
Коментари към Шоколадова баклава с меден сироп, лешници, шамфъстъци и бадеми