Шоколадова баклава с меден сироп, лешници, шамфъстъци и бадеми
Необходими продукти:
за сиропа
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 чаена чаша мед
- 1 пръчица канела
за баклавата
- 70 грама печени лешници
- 70 грама шамфъстък
- 70 грама печени бадеми
- 10 грама канела на прах
- щипка сол
- 1 чаена чаша течен шоколад
- 50 грама меко масло
- 24 точени кори
- силиконова четка за глазиране
Начин на приготвяне:
Смесете ядките в купа, сложете ги в блендер и ги смелете. Добавете канелата, щипка сол и размесете.
Намажете с масло правоъгълна тава, сложете кора, намажете я с масло, покрийте с втора и намажете с шоколад.
Поръсете с част от ядковата смес и повторете начина на подреждане. Глазирайте всяка кора с маслото. Завършете с лист, разрежете с остър нож във форми по избор и запечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.
През това време в тенджера налейте водата, меда и сложете канелата. Варете сиропа докато се сгъсти и залейте баклавата.
Охладете десерта за 3-4 часа, за да стегне и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МАГАЗИНЧЕ ЗА ШОКОЛАД В ПАРИЖ - ДЖЕНИ КОЛГАН - СИЕЛА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ ШОКОЛАДОВА ГРАНОЛА 320 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Агаве
- Манука
- Мед за очите
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ползите за здравето от прополис
Коментари към Шоколадова баклава с меден сироп, лешници, шамфъстъци и бадеми