Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Шоколадова баклава с меден сироп, лешници, шамфъстъци и бадеми

Шоколадова баклава с меден сироп, лешници, шамфъстъци и бадеми

Шоколадова баклава с меден сироп, лешници, шамфъстъци и бадеми - изображение

Необходими продукти:


за сиропа

 

  • 1/2 чаена чаша вода
  • 1 чаена чаша мед
  • 1 пръчица канела


за баклавата


  • 70 грама печени лешници
  • 70 грама шамфъстък
  • 70 грама печени бадеми
  • 10 грама канела на прах
  • щипка сол
  • 1 чаена чаша течен шоколад
  • 50 грама меко масло
  • 24 точени кори
  • силиконова четка за глазиране

 

Начин на приготвяне:

 

Смесете ядките в купа, сложете ги в блендер и ги смелете. Добавете канелата, щипка сол и размесете.

баклава с шоколад, мед и ядки

Намажете с масло правоъгълна тава, сложете кора, намажете я с масло, покрийте с втора и намажете с шоколад.

баклава с шоколад, мед и ядки

Поръсете с част от ядковата смес и повторете начина на подреждане. Глазирайте всяка кора с маслото. Завършете с лист, разрежете с остър нож във форми по избор и запечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

баклава с шоколад, мед и ядки

През това време в тенджера налейте водата, меда и сложете канелата. Варете сиропа докато се сгъсти и залейте баклавата.

баклава с шоколад, мед и ядки

Охладете десерта за 3-4 часа, за да стегне и поднесете.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.jocooks.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...ЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиАлтернативна медицинаИсторияЛеченияБотаникаОрганизацииДиетиСпортЕ-тата в хранитеПроизводители