Чеснова фокача с домати, маслини и розмарин

Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 30 грама прясна мая
- 320 милилитра топла вода
- 50 милилитра зехтин
- скилидка пресован чесън
- няколко стръка розмарин
- шепа нарязани маслини
- 2 домата
- фина морска сол на вкус
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Размийте маята в част от топлата вода, оставете я да шупне. Добавете към останалата течност зехтин, сол и брашната. Налейте набухвателя, разбъркайте с ръка, замесете тесто и оставете да втаса.
Разточете на кора, намажете повърхността със зехтин и счукан чесън, направете дупчици в блата с върха на пръстите си и гарнирайте с нарязани маслини, домати и стръкчета розмарин. Подсолете и подправете с черен пипер.
Загрейте фурната предварително, фокачата сложете в тава, застлана с лист пергамент и запечете до готовност. Поднесете топла.
Добър апетит!
Източник: dianascook.blogspot.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕВИЯ ВИРАЛНЕГАТИВ МАКС + ВИТАМИН D3 + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
ЕКВИЛИБРА ЧЕСЪН + ГЛОГ капсули * 32
ХУНКА КЕЪР ШАМПОАН С ЧЕСЪН И ДАФИНОВ ЛИСТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 675 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
СУОНСЪН МАСЛО ОТ ЧЕСЪН капсули 500 мг * 250
АУРА ХЕРБАЛС ИМУНИТЕТ тинктура 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Розмарин, Бабин косъм, Ливанче
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Отглеждане на розмарин
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Чеснова фокача с домати, маслини и розмарин