Чеснова фокача с домати, маслини и розмарин

Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 30 грама прясна мая
- 320 милилитра топла вода
- 50 милилитра зехтин
- скилидка пресован чесън
- няколко стръка розмарин
- шепа нарязани маслини
- 2 домата
- фина морска сол на вкус
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Размийте маята в част от топлата вода, оставете я да шупне. Добавете към останалата течност зехтин, сол и брашната. Налейте набухвателя, разбъркайте с ръка, замесете тесто и оставете да втаса.
Разточете на кора, намажете повърхността със зехтин и счукан чесън, направете дупчици в блата с върха на пръстите си и гарнирайте с нарязани маслини, домати и стръкчета розмарин. Подсолете и подправете с черен пипер.
Загрейте фурната предварително, фокачата сложете в тава, застлана с лист пергамент и запечете до готовност. Поднесете топла.
Добър апетит!
Източник: dianascook.blogspot.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕВИЯ ВИРАЛНЕГАТИВ МАКС + ВИТАМИН D3 + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
ПРОМОГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОМАГНАЛАБС ИМУНАЙЗ капсули * 30
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл ЗДРАВНИЦА
СУОНСЪН ДОБАВКА ЗА НОРМАЛНА ЦИРКУЛАЦИЯ НА КРЪВТА капсули * 60
УЕЙТ УЪРЛД ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Отглеждане на розмарин
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Розмарин, Бабин косъм, Ливанче
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тутманик
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Чеснова фокача с домати, маслини и розмарин