Чеснова паста с пармезан
Необходими продукти:
спагети или паста по избор
зехтин
чесън
пармезан
магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите в подсолена вода, но не до пълна готовност. Във водата сложете малко зехтин. Докато те се варят, изпържете ситно нарязания чесън (на вкус) в зехтин в продължение на 1 минута. След това отцедете пастата от водата с помощта на гевгир и изсипете при чесъна. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задуши за няколко минути, като предварително сте разбъркали всичко и сте изключили котлона.
Готовите спагети сложете в подходяща чиния, поръсете с настърган пармезан и украсете с нарязан магданоз, босилек или друго по избор.
Може да поднесете като гарнитура към всякакво месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Оризови спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Орзо с пилешко и спанак
- Пресен чесън – ползи за здравето и приложение в кулинарията
Коментари към Чеснова паста с пармезан