Царевична салата с чушки, лук и босилек

Необходими продукти:
- 4 средно големи кочана сварена царевица (или 300 грама замразена царевица)
- 1 супена лъжица зехтин
- 1-2 оранжеви чушки, нарязани на тънки ивици
- 1 глава червен лук, тънко нарязан
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- черен пипер на вкус
- листа пресен босилек, наситнени
Начин на приготвяне:
Отделете царевичните зърна от кочаните.
Загрейте зехтина и запържете царевицата с чушките и червения лук, като разбърквате често. Гответе около 5 минути, свалете от котлона, прехвърлете в купа, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте. По желание овкусете със зехтин.
Сервирайте царевичната салата топла или охладена. Поръсете с пресни листа босилек и сервирайте.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЦАРЕВИЦА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Консервирана царевица (кочани)
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Салата от маслини и лук
- Салата от пържени зеленчуци с чесън и оцет
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
Коментари към Царевична салата с чушки, лук и босилек