Хрупкав паниран лук със захар и черен пипер

Необходими продукти:
- стар лук
- сол
- малко пудра захар, смесена със смлян черен пипер
- малко брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на много тънки кръгчета (с дебелина около 5 милиметра). Сложете ги в дълбока купа, подсолете обилно и залейте с вода. Разбъркайте и оставете шайбите в соления разтвор за час.
След това отцедете течността (може да използвате гевгир за целта), подсушете лука с хартия или тъкан.
Пресейте малко брашно в чиния и към него прибавете няколко щипки пудра захар и смлян черен пипер.
Оваляйте кръгчетата лук в сухата смес, като задължително разтръскайте всяко, за да може да се отстрани излишното количество.
Изпържете от двете страни в силно нагорещено олио.
Добър апетит!
Снимки: hochu.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лучени кръгчета на скара
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Полезните ефекти на лука
Коментари към Хрупкав паниран лук със захар и черен пипер