Хрупкав паниран лук със захар и черен пипер
Необходими продукти:
- стар лук
- сол
- малко пудра захар, смесена със смлян черен пипер
- малко брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на много тънки кръгчета (с дебелина около 5 милиметра). Сложете ги в дълбока купа, подсолете обилно и залейте с вода. Разбъркайте и оставете шайбите в соления разтвор за час.
След това отцедете течността (може да използвате гевгир за целта), подсушете лука с хартия или тъкан.
Пресейте малко брашно в чиния и към него прибавете няколко щипки пудра захар и смлян черен пипер.
Оваляйте кръгчетата лук в сухата смес, като задължително разтръскайте всяко, за да може да се отстрани излишното количество.
Изпържете от двете страни в силно нагорещено олио.
Добър апетит!
Снимки: hochu.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Хрупкав паниран лук със захар и черен пипер