Хрупкави брускети с ягоди и моцарела
Освежаваща рецепта с нектарини, чери домати, ягоди и босилек, поднесени върху багета със сирене моцарела.
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаши пресни ягоди, нарязани на резени
- 1 нектарина, нарязана на кубчета
- 1 чаша чери домати, нарязани на четвъртинки
- 3 супени лъжици пресен босилек, нарязан на тънко
- 1 глава лук, наситнена
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 багета
- 300 грама моцарела, малки топчета
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 190 градуса.
Разбъркайте в купа нектарината, чери доматите, босилека, наситнения лук, 2 супени лъжици зехтин, балсамовия оцет, захарта, черния пипер и солта.
Нарежете багетата на малки парчета, поръсете с 2 супени лъжици зехтин, поставете в тавичка, покрита с хартия за печене и запечете за 13-15 минути или докато леко покафенеят. Извадете от фурната и гарнирайте с ягодовата смес. Нарежете на малки хапки и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с масло и печен чесън
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с домати, лук и сирена
- Хрупкави брускети с масло, чесън и розмарин
- Брускети с рикота и гъби
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с боровинки и козе сирене
- Печени брускети с чубрица и маслини
Коментари към Хрупкави брускети с ягоди и моцарела