Хрупкави бисквитки с шоколадов пълнеж

Необходими продукти:
- 275 грама брашно
- по 1 чаена лъжица бакпулвер и сол
- 60 грама разтопено масло
- 1 малко яйце - разбито
За пълнежа:
- 100 грама млечен шоколад - начупен на парченца
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки в една купа - брашното, солта и бакпулвера. Изсипете ги при разтопеното масло и започнете да добавяте 75-100 милилитра вода, за да се получи тесто, което може да оформите на топка.
Премесете го върху добре набрашнен плот. Оформете тестото на топка и увийте във фолио. Охладете 30 минути в хладилник. Разточете изстуденото тесто на плота, който сте набрашнили предварително, на дебелина 0,5 сантиметра.
Включете фурната да се загрята на 180 градуса и изрежете 8 -10 сантиметрови кръгчета в тестото. Във всеки кръг поставете парченце шоколад. Краищата намажете с разбитото яйце и затворете на полумесец. Уверете се, че плътно сте затворили всяка биксвитка, за да не изтече пълнежа.
Прехвърлете бисктвитите в тавичка и с вилица притеснете крищата им. Намажете ги с останалото разбито яйце и печете 25-30 минути, докато покафенеят.
Охладете и сервирайте, поръсени с пудра захар.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
СИЙСТАРС ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ШОКОЛАД И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 80 мл
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Двойно шоколадово брауни с хрупкава коричка
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Бейлис Мока фрапе
Коментари към Хрупкави бисквитки с шоколадов пълнеж