Хрупкави бисквитки с шоколадов пълнеж
    Необходими продукти:
- 275 грама брашно
 - по 1 чаена лъжица бакпулвер и сол
 - 60 грама разтопено масло
 - 1 малко яйце - разбито
 
За пълнежа:
- 100 грама млечен шоколад - начупен на парченца
 - пудра захар за поръсване
 
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки в една купа - брашното, солта и бакпулвера. Изсипете ги при разтопеното масло и започнете да добавяте 75-100 милилитра вода, за да се получи тесто, което може да оформите на топка.
Премесете го върху добре набрашнен плот. Оформете тестото на топка и увийте във фолио. Охладете 30 минути в хладилник. Разточете изстуденото тесто на плота, който сте набрашнили предварително, на дебелина 0,5 сантиметра.
Включете фурната да се загрята на 180 градуса и изрежете 8 -10 сантиметрови кръгчета в тестото. Във всеки кръг поставете парченце шоколад. Краищата намажете с разбитото яйце и затворете на полумесец. Уверете се, че плътно сте затворили всяка биксвитка, за да не изтече пълнежа.
Прехвърлете бисктвитите в тавичка и с вилица притеснете крищата им. Намажете ги с останалото разбито яйце и печете 25-30 минути, докато покафенеят.
Охладете и сервирайте, поръсени с пудра захар.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЯ ЛАБС ВЕГАН ПРОТЕИН НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД 750 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Бонбони и дребни сладки
 - Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
 - Усукана сладка питка с течен шоколад
 - Бисквити с тиква и шоколадови парченца
 - Ограничаване на консумацията на шоколад
 - Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
 - Лесен шоколадов кекс с масло
 - Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
 - Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
 - Горещ шоколад с ром
 - Черен шоколад - изкушение или лекарство
 
Коментари към Хрупкави бисквитки с шоколадов пълнеж