Хитрости в кухнята - Трета част
Ако обичате да отделяте време в приготвяне на различни ястия за вас самите или семейството, то със сигурност сте имали моменти, в които не знаете как да подходите при обработката на храната или пък ви се е искало да направите нещо ново и различно.
Предлагаме ви да се запознаете със следващите хитрости, които ще ви бъдат от полза в кухнята. Някои от тях ще улеснят готвенето, други ще го превърнат в истинско удоволствие, а трети ще изпъстрят трапезата с новаторство и оригиналност. Да видим...
1. Разклатете суровото яйце в продължение на минута, след което го сварете. Резултатът - златно яйце :)
2. Горещият остър нож се справя перфектно с нарязването на сладолед.
3. Ако нямате точилка вкъщи, а се налага да използвате - заместете я с винена бутилка.
4. Ако искате да върнете на студената пица първоначалните вкус и аромат, не я затопляйте в микровълновата, а в сух тиган.
5. За бързото нарязване на чери домати ще ви помогнат... две плоски чинии. Сложете доматите помежду им и прокарайте остър нож през тях.
6. Налейте горещо прясно мляко в бурканчето от течен шоколад, в което са останали само следи от вкусното му съдържание. Така ще си направите наситена гореща шоколадова напитка.
7. Майонезата може да заместите със заквасена сметана или да смесите такава с твърдо сварен яйчен жълтък и лъжица горчица.
8. Целината и броколите се запазват годни за консумация по-дълго време, ако ги увиете в алуминиево фолио.
9. Избегнете покълването на картофите, като ги съхранявате заедно с ябълки.
10. За да регулирате формата и размера на бъдещата си баница, пита или друга вкуснотия от тесто, помогнете си с алуминиево фолио, с негова помощ оформете съда за печене.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
ПОДМЛАДЯВАЩИЯТ ЕНЗИМ - Д-Р ХИРОМИ ШИНИЯ - СИЕЛА
КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ В БЪЛГАРИЯ - Ф. ЗУБЕРСКИ, В. ИВАНОВ, Д. ЙОРДАНОВ - СИЕЛА
БИЗНЕС СЪВЕТИ - УСПЕХ В ЖИВОТА И ПРОФЕСИЯТА - БЕРТ ХЕЛИНГЕР - ЖАНУА 98
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Кухненски мерки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да си направите малки панделки за ефектна и нежна декорация с помощта на вилица
- Отървете се от молците в кухненския шкаф само с лавандулово масло
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Кратко ръководство за обучение: как да свирим с пръсти?
- Прогонете молците с ефективни 6 метода
- Ето как се е променил дизайнът на кухнята през последните 500 години
Коментари към Хитрости в кухнята - Трета част