Хитрости в кухнята - Трета част
Ако обичате да отделяте време в приготвяне на различни ястия за вас самите или семейството, то със сигурност сте имали моменти, в които не знаете как да подходите при обработката на храната или пък ви се е искало да направите нещо ново и различно.
Предлагаме ви да се запознаете със следващите хитрости, които ще ви бъдат от полза в кухнята. Някои от тях ще улеснят готвенето, други ще го превърнат в истинско удоволствие, а трети ще изпъстрят трапезата с новаторство и оригиналност. Да видим...
1. Разклатете суровото яйце в продължение на минута, след което го сварете. Резултатът - златно яйце :)

2. Горещият остър нож се справя перфектно с нарязването на сладолед.

3. Ако нямате точилка вкъщи, а се налага да използвате - заместете я с винена бутилка.

4. Ако искате да върнете на студената пица първоначалните вкус и аромат, не я затопляйте в микровълновата, а в сух тиган.

5. За бързото нарязване на чери домати ще ви помогнат... две плоски чинии. Сложете доматите помежду им и прокарайте остър нож през тях.

6. Налейте горещо прясно мляко в бурканчето от течен шоколад, в което са останали само следи от вкусното му съдържание. Така ще си направите наситена гореща шоколадова напитка.

7. Майонезата може да заместите със заквасена сметана или да смесите такава с твърдо сварен яйчен жълтък и лъжица горчица.

8. Целината и броколите се запазват годни за консумация по-дълго време, ако ги увиете в алуминиево фолио.

9. Избегнете покълването на картофите, като ги съхранявате заедно с ябълки.

10. За да регулирате формата и размера на бъдещата си баница, пита или друга вкуснотия от тесто, помогнете си с алуминиево фолио, с негова помощ оформете съда за печене.

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
ПОДМЛАДЯВАЩИЯТ ЕНЗИМ - Д-Р ХИРОМИ ШИНИЯ - СИЕЛА
КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ В БЪЛГАРИЯ - Ф. ЗУБЕРСКИ, В. ИВАНОВ, Д. ЙОРДАНОВ - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Кухненски мерки
- Кратко ръководство за обучение: как да свирим с пръсти?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
- СЪВЕТИ ПРИ НЕРВЕН СТОМАХ
- Направете гривната или колието си регулируеми с плъзгащ се възел (стъпки в снимки)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да разтваряме правилно желатина
- Как да си направите малки панделки за ефектна и нежна декорация с помощта на вилица
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
Коментари към Хитрости в кухнята - Трета част